Anioły w Internecie :)

Nareszcie nadeszła upragniona chwila otwarcia naszej WIRTUALNEJ GALERII PRAC KONKURSOWYCH. Oto 106 aniołów, które przyleciały w tym roku do Bukowna na V edycję Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…”

Zachęcamy do obejrzenia wszystkich prac konkursowych.

Zdjęcia niestety nie oddają w pełni urody aniołów, wiec wszystkich którzy tylko mają taką możliwość zapraszamy do sali wystawowej Miejskiego Ośrodka Kultury w Bukownie, gdzie ciągle trwa wystawa pokonkursowa.

Internetowa galeria prac jeszcze niedostępna

Upłynęło już kilkanaście dni od momentu rozstrzygnięcia V edycji Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…”.   Podczas uroczystej gali finałowej poznaliśmy laureatów i wyróżnionych oraz mieliśmy okazję spotkać liczną grupę autorów anielskich wizerunków. Wiemy, że bardzo wielu z Was czeka na możliwość zobaczenia swoich aniołów w Internecie.

Planowaliśmy dziś umieścić na naszej stronie internetowej fotografie wszystkich prac konkursowych, ale z przyczyn technicznych okazało się to niemożliwe. Prosimy o jeszcze trochę cierpliwości. Galeria internetowa zostanie uruchomiona tak szybko, jak tylko będzie to możliwe. Za opóźnienie serdecznie przepraszamy.

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony za 2-3 dni. Mam nadzieję, że do tego czasu uporamy się z trudnościami.

Przypominamy, że do 10 stycznia 2017 roku w Miejskim Ośrodku Kultury w Bukownie trwa pokonkursowa wystawa prac. Zachęcamy do jej zobaczenia!

Napisali o konkursie :)

Nasz konkurs jest dla nas jako Organizatorów niezwykle ważnym wydarzeniem. Pragniemy, aby jak najwięcej ludzi się o nim dowiedziało i podziwiało niezwykłe anioły, jakie do nas przybywają.  W działaniach tych od dawna wspiera nas nasza lokalna gazeta „Głos Bukowna” wraz z panią redaktor naczelną Iwoną Jarno-Kurach. Niestety w związku z tym, iż „Głos Bukowna” jest miesięcznikiem relację z konkursu będzie można przeczytać dopiero w styczniowym numerze.

W tym roku miłą niespodziankę sprawił nam „Przegląd Olkuski”, który zamieścił na swoje stronie internetowej obszerną informację o konkursie i gali finałowej. Ciekawych zapraszamy do odwiedzenie tego portalu, a „Przeglądowi Olkuskiemu” dziękujemy za okazanemu nam zainteresowanie.

Również na stronie diecezji sosnowieckiej można znaleźć dużą relację z naszego wydarzenia. Wszystkich zainteresowanych odsyłamy na stronę diecezji, której składamy  serdeczne podziękowanie za przekazywanie informacji o naszym konkursie.

V edycja Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…” zaistniała także na Facebooku! Informacje o konkursie pojawiły się na profilu https://www.facebook.com/bukowno.lubie.to/ dzięki pani Agnieszce Zub. Przesyłamy jej moc podziękowań!

Pokonkursowa wystawa prac

Podczas gali finałowej V edycji  Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…” została uroczyście otwarta wystawa pokonkursowa. Wszyscy przybyli goście mogli podziwiać  zwycięskie prace, zaś autorzy odszukać w galerii swoje anioły. Radości przy tych poszukiwaniach było co niemiara, a odnalezienie swojej pracy kończyło się pamiątkowym zdjęciem.

Nie wszyscy jednak mogli dotrzeć na galę i obejrzeć swoje dzieła „na żywo”.  Tych wszystkich, których z nami nie było zapraszamy do Bukowna – do Miejskiego Ośrodka Kultury. Wystawa pokonkursowa będzie dostępna do zwiedzania do 10 stycznia 2017 roku, a potem wszystkie anioły pofruną w świat do naszych patronów, sponsorów, jurorów oraz tych wszystkich osób, które wsparły nas i pomogły w realizacji konkursu.

rkp-an-2016-informacje-o-wystawie

Wyniki V edycji anielskiego konkursu

W dniu dzisiejszym odbyła się gala finałowa V edycji Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…”. Zgromadzeni goście poznali nazwiska laureatów.

Komisja konkursowa przyznała trzy I miejsce, trzy II miejsca i trzy III miejsca oraz 23 wyróżnienia.

Z przyjemnością ogłaszamy wyniki V edycji Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…”

I miejsce

Mateusz LEWANDOWSKI

Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi  w Jaworznie

Karolina MYRTA

Szkoła Przysposabiająca do Pracy w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Będzinie

Magdalena NOWAK

Patrycja PIETRZAK

Szkoła Przysposabiająca do Pracy w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Chrzanowie

Marcin PŁASZCZYK

Zespół Szkolno-Przedszkolny dla Dzieci Niesłyszących i Słabo Słyszących w Katowicach

Sławomir STRZELEC

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Jana Pawła II w Jaworznie

Adrian SZKLARCZYK

Szkoła Podstawowa nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Jaworznie

Kamil ŚRODOŃ

Patrycja TRAPIŁO

Zespół Szkół nr 2 w Bukownie

Kacper WALCZAK

Julia WARCHOŁ

Zespół Szkół Specjalnych nr 2 w Sosnowcu

Nikola WIŚLAK

Zuzanna WOSIK

Gimnazjum w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczy w Chrzanowie

Jarosław WÓJCIK

Marcin ZIMOWSKI

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Nagrodzone prace będzie można wkrótce oglądać na naszej stronie internetowej w zakładce „WYNIKI KONKURSU”. Zapraszamy za kilka dni do ich obejrzenia!
18 grudnia  w „GALERII PRAC KONKURSOWYCH” pojawią się prace wszystkich Uczestników konkursu. RiAbRdLiL

Przedstawiamy komisję konkursową

Przed komisją konkursową każdego konkursu stoi trudne wyzwanie, jakim jest ocena prac, jakie na ten konkurs spływają.

Zapraszając poszczególne osoby do naszej komisji konkursowej wierzymy, że są to osoby kompetentne, wykształcone, profesjonalne, a przede wszystkim wrażliwe i świadome faktu, że oceniają prace dzieci niepełnosprawnych.

W tym roku do pełnienia tej zaszczytnej funkcji zaprosiliśmy troje osób, które z pełnym zaangażowaniem i profesjonalizmem wywiązały się z powierzonego im zadania.  W komisji konkursowej zasiadali: pani ADRIANNA GAJDZISZEWSKA, pani ANNA PĘGIEL oraz pan JAKUB TOKARZ .

Jesteśmy im ogromnie wdzięczni za to, że zechcieli przyjąć na siebie tak trudną rolę oraz poświęcić swój prywatny czas na pełną zaangażowania ocenę wszystkich nadesłanych aniołów.

Więcej szczegółów na temat naszych Jurorów znajdziecie w zakładce  KOMISJA KONKURSOWA, do której odwiedzenia serdecznie zapraszamy!

printout-clipart-free-angel-clipart-8