O KONKURSIE

Regionalny Konkurs Plastyczny „Anioł na…” od PIĘCIU lat buduje swoją ROZPOZNAWALNOŚĆ wśród lokalnej społeczności oraz szkół i placówek naszego regionu. W czasie PIĘCIU jego edycji mieliśmy okazję podziwiać wiele ciekawych i inspirujących prac, które na długo pozostaną w naszej pamięci.
Poprzez jego organizację chcemy stworzyć uczniom z niepełnosprawnością intelektualną możliwość zaprezentowania talentów i uzdolnień artystycznych szerszemu gronu odbiorców.
PODOBNIE JAK W ZESZŁYM ROKU, zwieńczeniem naszego przedsięwzięcia będzie pokonkursowa wystawa prac Uczestników zorganizowana w MIEJSKIM OŚRODKU KULTURY w Bukownie w grudniu 2017 roku.
Pragniemy zaprosić wszystkich uczniów  z niepełnosprawnością intelektualną uczących się w szkołach ogólnodostępnych, szkołach integracyjnych/oddziałach integracyjnych, szkołach specjalnych /oddziałach specjalnych oraz specjalnych ośrodkach szkolno-wychowawczych do udziału w VI edycji Regionalnego Konkursu Plastycznego „Anioł na…”
Na prace konkursowe będziemy czekać do 20 listopada 2017 roku. Szczegółowe informacje dotyczące konkursu znajdują się w zakładce Regulamin.